Nye nettsider

Av: Endre Helland. Opprettet: 17/12-15 kl. 15.44.
Sist oppdatert: 30/12-15 kl. 22.23.

Kretsstyret har i på styremøtet 16. desember vedtatt at vi bytter nettsider med virkning fra begynnelsen av januar 2016.

På kretsting i høst ble det spurt om det ikke var på tide å modernisere kretsens nettsider, samt stilt spørsmål ved endel mangelfull oppdatering.

Kretsstyret har det siste året jobbet med ny nettsideløsning, og vurdert NSFs nettsideløsning som aktuell. Denne er i bruk av flere av kretsens grupper også.

Nå viser det seg at NSF er i ferd med å lage en ny nettsideløsning som er mer platformuavhengig. Det vil si at de skal fungere like bra på mobil, nettbrett og pc/mac, og uavhengig av hvilken nettleser en bruker. Kretsstyret går derfor bort fra NSFs løsning.

Vesterlen speiderkrets har laget en løsning som tar utgangspunkt i skjermen på en mobiltelefon ("smarttelefon"). Undersøkelser de har gjort viser at nesten 97 % av all surfing på kretsens sider foregår fra en mobil-enhet (nettbrett/ telfon). Nyheter vil legges ut via facebook, og er linket til fra kretsens sider. Dersom en ikke har facebook, kan en likevel lese nyhetssakene.

Du kan en lignende side på www.vesterlen.no. Hordaland krins sin side vil i all hovedsak ligne denne.